Am accidentat un pieton pe trecerea pietonalî

13 iunie 2020 98

Buna ziua. Ieri am lovit un pieton pe trecerea pietonală, din cauza vizibilității reduse provocate de ploaia torentiala. Pietonul nu a suferit leziuni greve, doar niste zgaraieturi. Am mers la spital, a făcut investigatii, s-a confirmat ca acestea sunt unicele leziuni suferite, a rămas in spital sub supraveghere pana a doua zi. Eu nu am consumat alcool, acest fapt a fost confirmat de alcotest și analiza sangelui Am dat declaratie la politie, am mers la spital cu agentul de politie, care a inregistrat declaratia pietonului. Eu recunosc vina si regret cele întâmplate. Precizez ca atunci când mă aflam la spital, victima mi-a cerut suma de 4.000 lei, sumă pe care i-am dat-o pe loc la spital in prezenţa polițistului. Mai poate victima să ceară și alte despăgubiri? Sau mai poate depune plângere? Eu ce sancțiune pot primi? Multumesc anticipat pentru răspuns!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Victima poate solicita prejudiciu moral și material în cazul în care va avea cheltuieli suplimentare de tratament pe lângă suma de 4000, alte cheltuielile nu pot fi, cu excepția dacă nu-și va angaja un avocat pentru a se adresa în instanța dacă amiabil nu vă înțelegeți.

14 iunie 2020

Buna seara, multumesc de răspuns,a fost imreuna cu domnul politist la spital sa vad cum se simte pietonul și să-mi cer scuze pentru cele întâmplate,a fost de faţă domnul politist când i-am dat suma , a zis că acea sumă reprezintă acordul de împăcare amiabilă, sper sa nu... mai detaliat se răzgândesc,dar pentru niște rănii la ambele coate "julituri" a facut în seara acea la urgenţă toate investigatile și alea erau singurele leziuni suferite, ce suma poate cere pentru aceste leziuni, eu cum voi fi sancționat

Multumesc anticipa
O seară frumoasă

14 iunie 2020