Am achitat factura de la Termoelectrica inainte de a afla ca am fost actionata in judecata, dar oricum sunt impusa sa achit onorariul executorului

8 octombrie 2021 25

Buna ziua. Din 2008 am viza de resedinta in Bubuieci, apartament cu incalzire autonoma. Documentul ce confirma ca apartamentul a fost debransat in 2005 de la caldura centralizata exista. Nu m-am obligat prin niciun contract sa achit factura pentru tevile care tranziteaza apartamentul meu. E strict problema furnizorului de agent termic, poate oricand sa scoata tevile in exteriorul apartamentului meu. Nu am achitat factura de la Termoelectrica timp de 6 ani, dar anul trecut am achitat 3.852 de lei pe 14.12.2020, dar pe 22.12.2020 instanta a admis actiunea depusa de catre Termoelectrica pentru o datorie inexistenta la acea data. Eu nici nu am stiut ca am fost data in judecata, stiam ca am achitat si ca nu exista probleme, pana cand nu am aflat ca am conturile bancare sechestrate. Acum eu trebuie sa achit executorului judecatoresc 2.000 de lei pentru ca acesta sa ridice sechestrul de pe conturile mele. Pentru ce eu trebuie sa suport niste cheltuieli pe care Termoelectrica le-a generat? Ce trebuie sa fac, cum sa procedez in aceasta situatie? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna s-na Alina, cum am înțeles deja este pronunțată hotărîrea instanței. Eu vreau să vă atenționez, dacă DVS sunteți înștiințată de acest document oficial sub semnătură, în cazul dat dispuneți de o lună de zile pentru a contesta hotărîrea la Apel. Mai departe, DVS sunteți în drept să înaintați o... mai detaliat cerere executorului, unde să indicați celea menționate mai sus și cu dezacordul achitării sumei menționate ( 2 000 lei ). Executorul este obligat să vă răspundă în 30 zile lucrătoare să vă răspundă, dacă o să primiți un răspuns negativ, vă adresați cu o cerere de chemare în instanță.

9 octombrie 2021