Am adus o masina cu numere romanesti si circul cu ea de aproape 180 de zile

8 ianuarie 2022 489

Buna ziua. Circul in Republica Moldova cu masina din Romania, dar nu am permis romanesc. Curand expira termenul de 180 zile de aflare a automobilului in Moldova. Ce fac mai departe?! Ies cu ea din tara..., dar ma pot intoarce cu aceeasi masina? Sau doar cu permis romanesc?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii
  • Dreptul familiei

Bună Marcel,
Termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare străine constituie 180 de zile într-un interval de 12 luni consecutive.

Dreptul de aflare pe teritoriul țârii noastre pe un termen mai mare de 180 de zile îl au doar autovehiculele introduse de... mai detaliat către persoanele fizice domiciliate în străinătate și care dețin permis de conducere în țara în care își au domiciliul, cu condiția achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul țârii noastre.

De asemenea, persoanele fizice rezidente și cele nerezidente sunt obligate să scoată, în termen, de pe teritoriul vamal, mijloacele de transport declarate prin acțiune. În caz contrar, acestea vor fi sancționate contravențional, fără dreptul de a introduce pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport în aceleași condiții (declarate prin acțiune).

8 ianuarie 2022