Am amenajat locuri de parcare in curtea blocului si alti locatari parcheaza pe aceste locuri, fara sa fi contribuit la amenajarea lor

25 mai 2020 149

Buna ziua! In curtea blocului, mai multi locatari am amenajat cateva locuri de parcare. In acel loc mai inainte nu era nimic, era o panta pe care cresteau buruieni. Noi am adus tractor, am indreptat terenul, am amenajat parcarea din contul nostru, fara contributia autoritatilor. Am perfectat acte la politie, la primarie si am instalate bariere. Recent barierele au fost scoase de cineva de la primarie, pe motiv ca ele o sa incurce masinilor de pompieri, ambulantelor. Dar in acel loc nu era nimic si nici un camion nu ar fi putut sa se urce respectiva panta. In urma acestor actiuni ale primariei au aparut certuri intre locatari. Noi, cei care am amenajat locurile de parcare, ne trezim ca nu avem unde parca masinile. Cei care ne ocupa locurile spun ca e parcarea blocului si ei tot au dreptul sa parcheze. Pentru amenajarea acestor locuri de parcare s-a cheltuit aproximativ 9.000 de lei de loc. Ce putem sa facem conform legii ca sa rezolvam aceasta problema? Mersi anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Coordonați cu Primăria incaodata instalarea barierei motivând casă această nu-i ar putea duce nici la un pericol în caz de refuz ar fi o soluție să angajați o persoană la bariera respectivă astfel fiind posibilă.mentinerea ei dar care ar implica niște cheltuieli lunare pentru salariu.

O altă soluție ar fiie... mai detaliat ca fiecare proprietar al locului sau de parcare să îl îngrădească sau să aplice un dispozitiv pe pămînt cu lacăt la care doar el să aibă acces și nimeni nu va putea crea obiecții pe motiv că dețineți documentele necesare și dvs ați contribuit cu cheltuieli.

Încercați să sesizați și poliția.

26 mai 2020