Am avut judecată pe un caz

30 martie 2018 35

Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați! Am avut judecată pe un caz - si până la urmă nici hotărârea irevocabilă nu s-a executat. Nu am atacat la timp la Curtea de Apel, am apelat la executor judecătoresc şi nici aşa nu s-a facut nimic. Voi avea încă o şedință pentru a se face adăugare - sau lămurire la aceeaşi hotărâre. Spuneți-mi, vă rog, dacă eu nu voi fi de acord cu acele adăugări -adică cu hotărârea ce se va lua - pot să atac la Curtea de apel? Respectiv, să cer daune, cheltueli de avocat etc. La şedințele pe care le-am avut până s-a luat prima hotărâre nu am cerut nimic.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Presupun ca s-a solicitat explicarea hotaririi judecatoresti. Sunteti in drept sa atacati cu recurs incheierea de explicare, inclusiv sa solicitati recuperarea cheltuielilor de asistenta juridica aferente. Vedeti art. 251 din Codul de procedura civila:

Articolul 251. Explicarea hotărîrii
(1) Dacă sînt necesare explicaţii referitor la sensul, extinderea sau aplicarea dispozitivului... mai detaliat hotărîrii sau dacă hotărîrea cuprinde dispoziţii contradictorii, instanţa emitentă, la cererea participanţilor la proces sau a executorului judecătoresc, dă explicaţii asupra dispozitivului ori omite dispoziţiile contradictorii fără a modifica cuprinsul hotărîrii.
(2) Explicarea hotărîrii este admisibilă dacă nu a fost executată şi nu a expirat termenul de executare silită.
(3) Explicarea hotărîrii se face în şedinţă de judecată. Participanţilor la proces li se comunică locul, data şi ora şedinţei. Neprezentarea lor însă nu împiedică explicarea hotărîrii.
(4) Încheierea judecătorească privind explicarea hotărîrii se supune recursului

31 martie 2018