Am cumpărat de la o parcare auto un automobil cu defecte ascunse

2 septembrie 2023 3

Bună ziua. Pe data de 14.08.2023 am cumpărat un automobil de la o parcare specializată în Chișinău. La cumpărare, automobilul nu a fost verificat de mecanic, iar pe data de 16.08.2023 automobilul nu mai pornea (defect care a fost provocat de mine din cauză că am pus o rezistență într-un loc fără contacte). Am dus automobilul pe evacuator la service, unde au depistat problema, au reparat-o și mi-au cerut o recipisă cum că nu am pretenții la adresa lor.
Când am cumpărat automobilul, semnalul ”Check engine” nu ardea, dar după o zi s-a aprins. Când am luat automobilul de la reparație - nu ardea, iar după o zi s-a aprins din nou. Problema cea mare este că motorul se încălzește, aerul condiționat nu merge și când o pun la test, arată că are 7 erori, fapt despre care nu am fost informat. Am verificat, pe o pagină de internet specializată, automobilul după numărul de identificare (VIN) și am găsit informații că acesta a fost avariat în 2017 și ca fost vândut cu un parcurs de 168.915 (aproximativ 271.842 km), dar când l-am cumparat în Chișinău, odometrul arăta 258.600 km.
Am luat un credit la bancă pentru a cumpăra automobilul menționat. Având în vedere problemele descrise, vreau ca vânzătorul să-mi întoarcă banii, sau să-mi dea alt automobil în schimb la același preț. Ajutați-mă, vă rog, cu un sfat!

Jurist comments 1

Download discussion
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Dreptul afacerilor

Buna Dan! Situatia dvs., este complexa, necesita o analiza juridica a actelor dvs., Pentru asistenta juridica puteti apela 069049267

4 septembrie 2023