Am cumparat o masina defecta

24 noiembrie 2018 61

Buna ziua. Am o asa intrebare. Am cumparat o masina, proprietarul masinei ne-a propus s-o luam in leasing. El ne-a depus cererea la banca si a spus ca a fost aprobata. El a luat banii de la banca, ne-a dat masina si ne-a spus ca nu ne ajung inca 400 de euro si sa-i scriu recipisa ca peste o luna ii dau acesti bani. Si m-a pus sa scriu ca n-am prietentii la masina. Cand am venit pe drum, umbla totul in masina si la o saptamina am facut accident din cauza franei defecte. Acum el m-a dat in judecata ca trebuie sa-i intorc nu 400, ci 1.200 Euro. Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot sa fac?

Comentariile juriștilor 5

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Ar fi bine sa va angajati un avocat.
Din câte înțeleg Dvs nu aveti incheiat un contract de leasing. Este vorba de un contract de vânzare cumpărare incheiat verbal. Nu este clar încă si daca vanzatorul, într-adevăr a luat un credit de la bancă, sau asta era o minciună.
Trebuie sa... mai detaliat depuneti o actiune reconvențională privind rezolutiona contractul de vânzare-cumparare, pe motivul existenței unor vicii materiale ascunse la bunul procurat.
Va fi necesara o expertiza tehnica a masinii, care trebuie sa o solicitati prin instanță.
Actele referitoare la accident păstrați-le, eventual vor fi ca proba in demonstrarea existentei viciilor la automobil.
Depuneti sino referinta la cererea depusa de vânzător. Solicitati respingerea acesteia, inclusiv din considerentul nerespectării formei scrise a contractului (daca nu ati incheiat in scris).

25 noiembrie 2018

Creditu e pe mini dar ma pys sa semnezi la banci sa faci procuri ca eli sa ei bani

25 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

In asa caz, trebuie sa declarati rezolutiunea Contractului de vânzare cumpărare,
Si să solicitați repararea prejudiciului cauzat (suma creditului necesara de a fi restituită la Bancă).

25 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Daca ati scris declarație că nu aveti pretentii la mașină, asta presupune că ati verificat-o, cu diligența necesară. Respectiv, in acest caz, nu puteti cere rezolutiunea Contractului sau schimbarea automobilului.
Situația se schimba, însă, daca acel accident a fist cauzat de niste defectiuni la sistemul de frânare. In acest caz va... mai detaliat trebui să demonstrati aceasta legătură (expertiza tehnica).

25 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Sau, in ultim caz, puteti sa va eliberati de datorie, prin participarea la ședințele de judecată, in care sa pretindeti anularea contractului de vânzare cumpărare (sau leasing) pe motivul nerespectării formei scrise.

25 noiembrie 2018