Am dat bani cu imprumut pe 3 zile si debitorul nu vrea sa mi-i intoarca

30 august 2020 114

O colega de munca mi-a cerut sa-i imprumut 950 de lei pentru 3 zile. Eu i-am spus ca pe 3 zile ii pot da, mai mult nu. De atunci, zilnic ea imi spune ca ba tatal ei nu i-a trimis, ba are credite si a trebuit sa achite, ba verisoara imi pune banii pe card, ba una, ba alta. Au trecut 3 saptamani. Am intins-o cum am putut. Acum mai sunt 10 zile pana la salariu. Eu am luat un telefon in credit si plus 2 abonamente. Nu le-am achitat acum, la sfarsitul lunii, fiindca nu am bani. Colega nu vrea sa mi-i dea. Si nici nu mi-a mai ramas nimic din salariu.
Intrebarea mea este: pot scrie o plangere la politie ca s-o oblige sa-mi inapoieze datoria? Nu am incheiat niciun contract scris. Doar ne-am inteles asa, prin mesaje. Toate conversatiile noastre sunt prin mesaje. Le am pe toate. Are sens sa scriu o plangere si se va rezolva cumva asta sau nu? Mentionez ca am nevoie urgent de ei.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bine ai venit pe yAvo!

1. Trebuie sa intelegi ca atunci cind dai un imprumut, iti asumi in primul rind tu riscul ca banii nu iti vor fi intorsi.
2. Trebuie sa intelegi ca atunci cind dai un imprumut sau inchei orice alt act juridic, fara a incheia un contract in scris,... mai detaliat iti asumi in primul rind tu riscul ca nu vei putea demonstra faptul ca ai dat cu imprumut.
3. Trebuie sa intelegi ce inseamna Politia, cu ce ea se ocupa, ce ea apara, si cind este necesar sa te adresezi la Politie.
4. Trebuie sa intelegi ca mersul la Politie nu este o masura magica prin care a doua zi vei avea in buzunar 950 lei.
5. Trebuie sa intelegi ca POLITIA NU OBLIGA PERSOANA SA ITI DEA BANII INAPOI. Cu asta se ocupa instanta de judecata.

Probabil de asta si se traieste asa in tara asta, cu oameni la inchisoare pentru ca au imprumutat 950 de lei, si pretinse victime care solicita ajutorul Politiei pentru propria necunoastere a regulilor elementare juridice - sa inchei contract/recipisa cind dai cu imprumut, si sa te adresezi in judecata cind debitorul nu restituie la termen.

31 august 2020