Am datorii la agentul termic si nu reusesc sa le sting

30 iunie 2024 3

Buna ziua! Am datorii la agentul termic si nu reusesc sa le achit, pentru ca am pensie mica. Am avut mai multe judecati, la care s-a hotarit sa achit o suma, pe urma alta suma si tot asa, cat se acumulau noi datorii. La ultima judecata am fost datoare cu 14.000, pe care i-am achitat. Doresc sa aflu sumele de la primele judecati. Cum o pot face, daca au trecut deja multi ani?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna ziua d-na Maria, de dorit să vă adresați în instanța de judecată, care a emis aceste hotărâri cu o cerere, pentru a vi se elibera practic toate hotărârele la mână și a le verifica, câte au fost achitate de DVS și câte au rămas ne achitate, câte au fost... mai detaliat expediate executorului pentru executare. Eu pot să vă atenționezi, că ezistă prevederile Codul civil, care vă orientează, că DVS aveți un termen de prescripție, dacă a expirat deja, DVS nu sunteți în drept să plătiți, tot depinde de executor, care din ele a nimerit în veziunea lui și care nu Articolul 391. Termenul general de prescripţie extinctivă
(1) Termenul general în interiorul căruia persoana poate să-şi apere, pe calea intentării unei acţiuni în instanţă de judecată, dreptul încălcat este de 3 ani.
(2) Acţiunile privind apărarea drepturilor personale nepatrimoniale se prescriu numai în cazurile expres prevăzute de lege.

1 iulie 2024