Am drept la apartament de la stat?

25 martie 2018 161

Am 20 de ani, am ramas orfana de cand eram minora. Am 3 surori si un frate, surorile s-au maritat, iar cu fratele nu mai avem nici o legatura. Eu am un copil de doi ani, dar cu concubinul m-am dispartit, nu am unde locui cu un copil mic. Vreau sa stiu la cine sa ma adresez ca sa pot primi o locuinta de la stat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cătălina Bîrsanu
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Bună ziua, Olga!

Conform Legii privind drepturile copiilor, Dvs aveți dreptul la spațiu locativ. Articolul 19 din această lege prevede următoarele:
(1) Copiii, membri ai familiei locatarului, au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi membri ai familiei la folosirea spaţiului locativ, iar copiii, membri ai familiei proprietarului locuinţei, au... mai detaliat aceleaşi drepturi la folosirea şi moştenirea acesteia.
(2) Autorităţile administraţiei publice locale asigură întreţinerea şi reparaţia locuinţelor copiilor orfani şi celor rămaşi fără îngrijire părintească pînă la majorat.
(3) Copiilor care revin dintr-o instituţie de stat pentru copii, de la rude, persoane subrogatorii legale li se atribuie peste rînd spaţiu locativ, dacă e imposibilă instalarea lor în locuinţa ocupată anterior.

Ar trebui să vă adresați la Primăria din localitate pentru a afla detalii despre această posibilitate.

Mult succes!

4 aprilie 2018