Am fost agresată fizic chiar la mine acasă de iubita soțului cu care divorțez

25 iulie 2022 20

Bună ziua. La domiciliul unde locuiesc a venit soțul (suntem in proces de divort) cu prietena lui. Le-am spus sa iasă, însă doamna în cauză a zis că nu iese și se tot dădea la mine, a zis că o să mă învinețească. La un moment a început să mă agreseze fizic, m-am aparat cum am putut. Soțul a intervenit și m-a lovit puternic în cap, de mai multe ori. Ulterior au plecat. A venit poliția, ambulanța. Persoană străină poate fi trasă la răspundere pentru agresiune în casa mea? Care ar fi pedeapsa și cum.să procedez în această situație? Menționez că, toate s-au petrecut în prezența a 3 copii minori.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Zinaida, mie îmi pare rău, că colaboratorii de poliție, care au venit la fața locului nu v-au explicat, care este modul de examinare așa caz. DVS sunteți în drept să depuneți o cerere la poliție, deoarece vă permite Codul Contravențional cum pe iubita ex. soțului așa și pe ex.... mai detaliat soți Articolul 69. Injuria

(1) Injuria, adică vorbele sau faptele care lezează onoarea şi demnitatea persoanei,

se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 10 la 20 de ore.

(2) Injuria adusă în mass-media

se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 15 la 30 de ore. Tot depinde ce fel de leziuni corporale aveți DVS, adică constatate de medicul legist.

26 iulie 2022