Am fost amenințată cu închisoare pentru neachitarea creditului

24 ianuarie 2022 317

Bună ziua. Am luat un credit în mărime de 60.000 lei. Urma să întorc 138.000, dar nu am fost atentă când am semnat online contractul. O perioada am achitat ratele, dar mai târziu am rămas fără serviciu și nu am mai putut achita. Nu am achitat 3 luni și în această perioadă nu am primit nicio scrisoare din partea creditorului. Recent, însă, m-a sunat un reprezentant și îmi spune că am de achitat 181.000 lei și că a trimis la poliție o cerere pentru a mă aduce în judecată. Am încercat să cer o perioadă în care să pot achita creditul, acum că am găsit un post de muncă, dar m-a refuzat. Mi-a spus că în cazul meu nu se poate de făcut nimic și conform unui articol voi fi pedepsită cu închisoare pentru 3 ani. Nu știu ce să fac, nu am niciun document, totul a fost totul semnat online. Dacă cineva poate să mă ajute, vă rog?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna Dumitrița, de o dată îți spun, iești dusă în eroare, nu este și nu vei fi trasă la răspundere penală, este un litigiul civil. Eu pot să te orientez ce spune Codul penal în cazul DVS Articolul 190. Escrocheria
... mai detaliat (1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.. Varianta cu trimiterea cererii la poliție,e un fel de sperietoare. Dacă vreți ceva mai amănunțit puteți să mă contactați la viber de pe telefonul + 37369669950 și noi von vorbi mai detailat..

25 ianuarie 2022
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul imobiliar
 • Alte contravenţii

https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=120931&lang=ro

vezi dacă găsești ceva aici în folosul tău...................de închisoare nu îți fă griji dacă nu au fost prezentate acte false din partea ta la obținerea creditului.......și dacă spun de un anumit articol, să-l indice la concret, dar pentru imposibilitatea de executare a obligațiunilor civile nu poate fi răspundere penală..........nu îmi... mai detaliat este clar ce fel de credit online, semnat online.....cum asta?????? semnat cu semnătură electronică????........scrie clauzele contractului, pe care ar trebui să-l ai...

26 ianuarie 2022