Am fost anunțat ca sunt dat în căutare internațională

13 iunie 2021 65

Am fost nevoit să cumpăr o mașină în credit pentru a o întoarce unei persoane a cărei mașină am accidentat-o. Deoarece mașina nouă era mai scumpă decât mașina accidentată de mine, persoana în cauză mi-a zis să plătesc eu prețul până la valoarea mașinii accidentate, iar el va achita diferența. Persoana amintită nu a mai achitat diferența pomenită (eu nu știam de acest fapt) și intr-o buna mă trezesc cu o notificare cum că contractul a fost reziliat și eu voi fi dat în judecată. După un timp, a venit a doua notificare că voi fi dat în căutare internațională prin Interpol! Ce pot sa fac in acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna dl. Valeriu, de o dată îți spun e o prostie, pe tine nu te-au recunoscut precum că ai săvîrțit o infracțiune prevăzută de Codul penal Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane... mai detaliat prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani. Nu mai după aceasta poliția poate să te anunțe în căutare, și mai ales prin INTERPOL, e o abirație născocită de cineva din ” drugi ”. Dacă vrei mai detailiat poți să mă contactezi la viberul de pe telefonul meu 068669950 și v-om discuta mai detailiat, ce spui.

15 iunie 2021