Am fost implicat intr-un accident cu un biciclist beat

30 iulie 2022 37

Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident cu un biciclist beat, eu sunt recunoscut victima de catre agentul constatator. A fost intentat dosar penal, deoarece bicilistul, care a recunoscut vinovatia, a suferit leziuni grave, dar nu a fost internat in spital, ci eliberat dupa ce a primit primul ajutor medical. La politie mi-au spus ca ”din el nu pot scoate nimic, caci nu are cu ce plati pagubele si amenda de 45 mii lei” si vor solicita procuraturii sa nu deschida dosar penal. Va rog mult, un sfat cum sa procedez. Multumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua!
În primul rînd, Dumneavoastră aveți tot dreptul să solicitați încasarea prejudiciului material și moral cauzat pe cale civilă prin depunerea acțiunii civile(Cererii de chemare în judecată) în instanța de judecată.
În al doilea rînd, Dumneavoastră în cazul emiterii ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale aveți dreptul în termen... mai detaliat legal să contestați această Ordonanța. Iar din momentul aducerii ei la cunoștință aveți dreptul să dați explicații, să solicitați audierea martorilor, să aduceți probe.
În al treilea rînd, dacă cunoașteți și aveți informații sau probe confirmative că el poate să achite suma dată, că suma dată este reală și rezonabilă și acoperă prejudiciul cauzat, sau în cazul nu dispune de mijloace bănești, dar are bunuri ce pot fi urmărite, Dumneavostră aveți tot dreptul să prezentați aceste informații organului de urmărire penală.
Dacă nu dispuneți de asemenea informații, da aveți numărul de telefon a vinovatului acestui accident, puteți să încercați în partea reparării prejudiciului, să soluționați problema pe calea amiabilă.

În cazul în care o să aveți careva întrebări pentru consultații și asistența juridică calificată puteți să apelați la numărul de tel.: 069076419.

1 august 2022