Am fost lovita cind sunt in a 8 luna de sarcina

28 iunie 2017 54

Am depus o plingere la sectia de politie si ei lea pus o amenda de 300 de lei. Eu nu sunt de acord cu asta. Ce pot face mai departe ca in plus la asta am fost numita cu cuvinte incenzurate. Ma puteti ajuta in acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna ziua, Elena!

Cred ca informatia furnizata de dstra este prea putina pentru a va da un sfat calificat. Ati putea aduce unele date suplimentare? De exemplu, in ce relatii va aflati cu agresorul (membru de familie etc.)? Ce urmari vi s-au cauzat (gradul vatamarilor corporale, daca acestea au fost si... mai detaliat daca au fost stabilite de un medic legist)? In baza carui articol din Codul contraventional a fost sanctionata persoana?

Cu titlu de informatie generala va aduc la cunostinta ca dstra aveti dreptul sa contestati procesul-verbal cu privire la contraventie daca nu sunteti de acord cu tipul sau marimea pedepsei stabilite. Contestatia trebuie depusa in decurs de 15 zile de la momentul in care ati aflat despre faptul intocmirii procesului-verbal cu privire la contraventie. Aceasta urmeaza a fi depusa la organul care a intocmit procesul-verbal. Ulterior, politia expediaza contestatia in instanta de judecata, de care veti fi citata pentru a va prezenta in sedinta de judecata.

Suplimentar, va comunic ca pentru faptul injuriei puteti sesiza despre acest lucru organul de politie. Pentru a intocmi proces-verbal cu privire la contraventie in baza art.69 din Codul contraventional, este important ca injuria sa fi fost adusa in public sau prin intermediul mass-media. Inteleg ca pentru dstra este probabila prima ipoteza.

Sper ca explicatiile oferite va vor fi utile!

Cu respect,
Copetchi Stanislav

29 iunie 2017