Am fost oprit de agentii de patrulare pentru depasirea limitei de viteza

23 decembrie 2019 82

Am fost oprit de agentii de patrulare pentru depasirea limitei de viteza in localitate, le-am prezentat actele romanesti (buletin identitate, permis de conducere auto) in baza carora mi-a fost intocmit procesul verbal. Ce se intampla mai departe in caz de neachitare, sau pentru ca nu sunt de acord cu contraventia imputata de agentul constatator? As vrea sa-l contestez in instanta! Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,

Dvs dispuneți de 15 zile la dispoziție pentru a contesta procesul verbal în instanța de judecată. În acest caz nu trebuie să achitați amenda deoarece nu sunteți de acord cu sancțiunea imputat și de aceea și ați contestat, iar obligația va surveni doar după emiterea unei hotărâri asupra contestației... mai detaliat dvs care va decide dacă anulează procesul verbal sau se respinge contestația dvs.

În cazul în care nu veți achita amenda veți fi înaintat la executorul judecătoresc pentru a încasa silit de la dvs banii, totodată puteți avea probleme și la frontiera de stat.

24 decembrie 2019

Prima parte a întrebării era legată de actele românești pentru că am fost legitimat în baza lor, atunci cum ar putea încasa amenda un executor din RM de la un cetățean român în caz de neachitare?!

24 decembrie 2019