Am fost pacalita sa vand cota mea parte intr-un imobil, dar nu mi-a fost platit pretul

23 noiembrie 2020 104

Buna ziua. Mama mea dispunea de o camera in camin familial, in care aveam viza de resedinta eu mama si sora mea. Inainte de nunta mea (in 2015), matusa mea care locuieste alaturi de noi mi-a propus sa-i vand cota mea parte contra sumei de 4 mii euro. A zis ca-mi va da banii mentionati dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare. Eu am semnat acel si am observat ca in el spunea ca am primit deja suma respectiva in numerar. Matusa m-a convins sa spun ca am primit banii pentru ca asa chipurile vom finaliza mai repede formalitatile, iar banii ii voi primi la ea acasa dupa aceasta. Nu am mai primit acei bani pana in ziua de azi. Atunci nu mi-am dat seama care vor fi urmarile. Imi dau seama acum ca am fost mintita. Matusa ma tot amana cu plata pretului mentionat, invocand ca nu are banii, ca intr-un final sa-mi spuna ca nu imi va da nimic. Mai mult, nu am nici exemplarul meu al contractului de vanzare-cumparare mentionat, care se afla la matusa mea. Pana acum, am locuit in casa paribtilor de la tara, care este scrisa la fel pe mama, aici am viza de resedinta dupa ce am "vandut" cota mea parte in camera din caminul din Chisinau. Acum mama ma alunga din casa, impreuna cu cei 2 copii minori ai mei.
Întrebarea mea suna in felul urmator: mai pot face ceva ca sa recuperez partea mea din acea camera sau macar banii care nu mi-au fost achitati?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Alexandru Lungu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte domenii

Cel mai simplu este să depui o plîngere la poliție pe escrocherie și probabil sub presiunea organelor competente mătușa se va achita.

30 noiembrie 2020