Am luat mai multe imprumuturi, care nu au fost achitate la timp

13 decembrie 2021 167

Buna ziua. Am luat mai multe imprumuturi, care nu au fost achitate la timp. La un moment dat, am constatat ca cardul meu este in minus cu 20 mii lei. La banca mi s-a spus ca contul este sechestrat fara ca eu sa fiu anuntata. Timp de doua luni aceasta suma a fost sustrasa din salariu, iar cardul a ajuns la zero (banca mi-a explicat ca banii sunt inghetati si nu ii poate folosi nimeni). Am luat legatura cu executorul judecatoresc, am scris o cerere de sustragere a acestor bani inghetati din contul meu pentru stingerea datoriei de 20 mii lei. Apoi, peste o luna am primit mesaj de la banca ca din contul meu iarasi au fost extrasi 21 mii lei "pentru cheltuieli diverse", iar cardul salarial iar e in minus 21 mii lei. Cum sa procedez in asa caz? Cum pot afla ce se intampla cu banii mei si unde pot apela? Multumesc anticipat!

Jurist comments 2

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna d-an Gabriela, posibil DVS ați dat peste un escroc executor. El a înaintat incheirea în bacă, in baza căruia el rîdică diferite sume de bani de pe cont. Da, DVS ați apelat la el cu o cerere, el v-a înștiințat nu prea bine. Mai întrebat soluția ? Eu am... mai detaliat o propunere să depuneți o cerere la CNA pentru a verifica sub aspectul se întrunește în acțiunele executorului componența infracț iunei prevăzute de art. 190 CP - Articolul 190. Escrocheria
(1) Escrocheria, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin inducerea în eroare a unei sau a mai multor persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în privinţa naturii, calităţilor substanţiale ale obiectului, părţilor (în cazul în care identitatea acestora este motivul determinant al încheierii actului juridic) actului juridic nul sau anulabil, ori dacă încheierea acestuia este determinată de comportamentul dolosiv sau viclean care a produs daune considerabile,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
(2) Escrocheria săvîrşită:
b) de două sau mai multe persoane;
d) cu folosirea situaţiei de serviciu
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.
(21) Dobîndirea prin escrocherie a bunurilor de patrimoniu cultural din siturile arheologice sau din zonele cu potenţial arheologic
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 5 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(3) Escrocheria săvîrşită de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală
se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 unităţi convenţionale.
(4) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii mari
se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
(5) Acţiunile prevăzute la alin. (1)–(3) săvîrşite în proporţii deosebit de mari
se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

14 decembrie 2021
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Da, Gabriela eu pot să mă ocup cu întrebarea DVS, apelați la viberul 068669950 și noi v-om dicuta.

14 decembrie 2021