Am mai multe titluri executorii în procedură în privința mea

28 februarie 2024 3

Bună ziua. Am mai multe titluri executorii în procedură la diferiți executori. Unii au strămutat executarea în sarcina unui executor, care are competență teritorială. Acesta îmi oprește 50% din salariu care este transferat de contabilitate pe contul executorului. Alți executori au pus iterdicții pe bunuri imobile și mobile, dar și pe cardul salarial. Dacă au transferat executarea, ei trebue să ridice interdicțiile?

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Ilie, da desigur. DVS sunteți în drept să depuneți o cerere oficială îbn adresa executorilor vechi, care au depus sechestrile pentru a fi rțdicat sechestrile, din cauza ceia, că nu mai au treabă la creditul DVS. Eu îți comunic, conform Codului de executare ce drepturi au creditorii la râdicare... mai detaliat banilor de pe carduri, contumul constituie 20% de la sumă și nu 50% Articolul 106. Cuantumul reţinerilor din salariul şi din alte venituri

ale debitorului

(1) Cuantumul reţinerilor din salariu şi din alte venituri se calculează din suma pe care debitorul urmează să o primească.

(2) Din salariul şi din alte venituri ale debitorului pot fi reţinute, în baza unui document executoriu, nu mai mult de 20%, iar în baza cîtorva documente executorii, nu mai mult de 50% din cuantumul lor pînă la achitarea deplină a sumei urmărite.

(3) În caz de urmărire a pensiei de întreţinere, a sumelor pentru repararea prejudiciului cauzat prin schilodire sau prin o altă vătămare a sănătăţii, precum şi în legătură cu pierderea întreţinătorului, şi a sumelor pentru repararea daunei cauzate prin tîlhărie sau prin sustragere de bunuri, reţinerea constituie nu mai mult de 70% din salariu şi din alte venituri.

(4) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în privinţa pensiilor de orice fel, precum şi a sumelor cuvenite în baza dreptului de autor, a dreptului de inventator sau de inovator.

[Art.106 al.(4) modificat prin LP132 din 07.10.21, MO249-253/15.10.21 art.295; în vigoare 15.10.21]

28 februarie 2024