Am multe credite neachitate. Voi fi inchis sau voi fi dat in cautare ?

2 ianuarie 2020 277

Buna ziua. Am multe credite neachitate de la cateva banci pentru care nu am achitat de 1 an si ceva, am datorii in total de aproximativ 250 de mii lei. Judecata nu am avut, ca nu m-a chemat nimeni. Eu nu pot sa achit toata suma deodata, fiindca nu am un loc de munca. Daca ma angajez oficial, cei de la banci deodata imi vor lua toti banii cum primesc salariul... Sunt domiciliat la parintii mei (mama mea biologica, dar tata vitreg), nu dispun de bunuri in casa lor, ca nu am nimic, nu sunt casatorit si nu am copii.
Spuneti-mi, va rog, voi fi inchis la puscarie pentru datorii? Imi este tare teama... :(
Va multumesc frumos.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna,
pentru datorii nu se aplică așa sancțiune, cu condiția că nu vă eschivați de la achitare, sau puneți impedimente la capitolul executare, contrar puteți fi sancționat, contravențional, inclusiv penal.
Totuși dacă nu ați fost acționat în instanță, careva sechestre nu sunt posibil a fi aplicate, astfel mergeți și vă angajați, orm... mai detaliat dacă nu începeți achitările, cu certitudine veți fi acționat în judecată cu aplicarea de diferite sancțiuni.

Dacă vă angajați, banii obținuți pentru salarizare nu vor fi reținuți integral, există o limită maximă, prevăzută de norma legală.

În partea ce ține de domiciliu, aici tot există careva nuanțe, or existența vizei de reședință, oferă prezumția că, careva bunuri din acel imobil vă pot aparține, astfel, în situația dumneavoastră fiind posibil de a implica inclusiv părinții.

Megeți la creditor(bancă) discutați posibilitatea stabilirii unui nou grafic de plăți, interveniți cu inițiativă, angajațivă, efectuați careva plăți, contrar, acțiunea în instanță și executare silită o să vă majoreze substanțial datoria existentă.

3 ianuarie 2020