Am prestat niște servicii de colectare a chestionarelor și nu am fost plătită

20 aprilie 2019 81

Buna ziua. Am si eu o intrebare la care nu gasesc raspuns. Are putere juridică un "Contract" pentru acordarea serviciilor periodice (nefiind angajată oficial ) în caz că vor refuza sa-mi achite banii? Si unde si cum imi recuperez banii, daca nu ma iau in seamă? În luna martie 2019 până în aprilie am realizat chestionare. Am avut si cheltuieli de drum, am si racit, am cheltuit bani pe medicamente. Nu sunt angajata, dar am semnat un contract în care mai mult sunt specificate obligațiile executorului (adica ale mele). De plata se spune doar ca se achita la sfârșitul proiectului, in decurs de 15 zile si ca proiectul trebuie de realizat in 10 zile. Asa am si facut. Toate chestionarele sunt realizate in format electronic. Acum ei imi cer sa le restitui tableta, dar eu banii încă nu i-am primit, chiar daca au trecut aproape 2 luni. Tableta e ca o asigurare pentru mine. Costul tabletei e 6.500 lei. Chestionarele realizate de mine constituie 6.000 lei. Acum ei ma asigura ca sunt angajată oficial pe o perioadă determinată si ca achit impozit din venit, fond social etc., totul fiind legal. Pot sa le intorc tableta, pot sa am incredere in ei? Imi pot recupera banii pentru serviciile acordate, dacă le transmit tableta? Sunt confuză: acea foaie "Contract" precum ca am anumite obligatii de realizare in timp a proiectului, precum si ca port raspundere materiala pentru bunul lor "Tableta" poate fi o siguranta ca mi voi primi banii? Inteleg ca orice contract are putere juridică, dar poate fi formulat în asa fel ca oricum nimic sa nu demonstrez si rămân cu 0 lei in buzunar -2.000 cheltuieli de drum, inclusiv nervi si sanatate? Multumesc anticipat.

Jurist comments 1

Download discussion
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Codul muncii recunoaște un raport de muncă chiar dacă nu există un contract de muncă scris încheiat, și chiar dacă există un contract ce se numește de prestări servicii, dar în fond el este unul de muncă.
O cale eficientă este:
1. de a scrie plângere la Inspecția Muncii.
2. de a înainta... mai detaliat pretenție oficială angajatorului și a-l informa despre acumularea penalităților de întârziere prevăzute de Codul muncii.

21 aprilie 2019