Am proces verbal pe art. 78 alin. 2 CC, desi am fost doar martor

11 decembrie 2018 71

Pe scurt. Am fost la o petrecere. La un moment, prietenul meu a lovit o persoana pentru ca ea, sa spunem asa, vorbea nerespectuos, la care persoana a cazut imediat jos si si-a spart nasul. Eu am iesit sa-l linistesc pe prieten, dupa care a venit politia si am fost dusi la sector. Am fost impusi, pentru ca nu puteam liber lua decizii, sa scriem lamuriri. Prietenul meu a refuzat, insa inspectorul a facut-o si la sfarsit a spus ca sunt obligat sa semnez. Era scris ca am fost martor. Peste un timp a venit procesul-verbal prin posta, la care am mers la politie sa ma clarific si am aflat ca el si cu alt martor au scris ca a fost batut destul de bine de mine si prietenul meu. 30 u.c.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Pentru inceput, procesul verbal urmeaza a fi studiat, cit și contestat in termen de 15 zile din data cînd ați facut cunoștință cu acesta.
Urmeaza a cumula probe ce țin de nevinovăție, adica martori sau inregistrari foto sau video, totodată procesul verbal poate fi contestat și pentru forma acestuia, adica... mai detaliat daca nu este intocmit conform rigorilor legale.
Contestînd procesul verbal nu pierdeți nimic, or după pronunțarea hotărârii de judecata iar aceasta va fi in defavoare, puteți achita amenda in termen de 3zile la jumatate, sau puteți demonstea nevinovăția.

11 decembrie 2018