Am tamponat o masina asigurata cu casco; sunt obligat sa platesc sume exagerate

6 iulie 2017 94

In luna aprilie 2017, am parcat in fata unui sediu intr-o localitate. De sine statator a s-a decuplat din viteza intii si a pornit la vale. Peste aproximativ 15 metri automobilul ce-mi apartine sa tamponat intr-un alt automobil care se afla la garantie si asigurat "casco". Eu la momentul dat nu aveam polita de asigurare obligatorie pentru automobilul meu. Cazul dat a fost inregistrat la politie. Ulterior, compania de asigurari ma contactat fiid chemat la sediul lor pentru a semna niste documente. Ffind foarte ocupat am semnat documentele date insa nu am bagat in cap ce anume am semnat. Peste aproximativ 2 luni de zile iarasi am fost contactat de catre compania de asigirari care mia comunicat ca in urma lucrarilor de reparatie aa automobilului ce se afla asigurat la compania lor au suferit cheltuieli in suma de 14326 lei R.M. pe care eu ar trebui sa le intorc. Adaog ca la faza initiala cu conducatorul automobilului care a fost tamponat am mers la un centru de reparare a automobilelelor unde mia foat explicat faptul ca toate lucrarile de reparare a automobilului dat va costa 130 euro cu garantie pe un an de zile. Spuneti va rog, sunt obligat sa intorc suma de 14326 lei R.M. si daca e posibil cumva de micsorat suma data?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Primul aspect important , este pe ce anume a-ti aplicat semnatura , pe cererea victimei asupra deschiderii dosarului de daune , sau pe decizia asiguratorului cu privire la plata daunelor ? Daca doar pentru deschiderea dosarului de daune , nu e o problema , or daca a-ti semnat decizia... mai detaliat cu privire la cuantumul daunei asigurate , atunci nu ve-ti putea modifica suma fiind de acord cu aceasta !
Posibil de micsorat suma dar deja in instanta de judecata , dupa numirea unei expertize independente cu privire la stabilirea daunelor si a cuantumului reparatiilor necesare , si asta in actiunea inaintata de asigurator cu privire la actiunea de regres !

7 iulie 2017