Am un credit de la o companie de credit, nu am bani sa-l achit deja de 2 luni

22 mai 2017 32

am un credit de la o companie de credit, nu am bani sal achit deja de doua luni. ce sa fac? cum sa rezolv asa problema? nu am de unde imprumuta bani. sunt blokat. nu sunt in puteri sa ma descurc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua,
In cazul in care nu achitati ratele de imprumut, organizatia de microfinantare poate declara scadent imprumutul, si repectiv Va poate cere restituirea intregii sume acordate, plus dobinzile, plus penalitatile. De asemenea, daca ati constituit vreun gaj sau ipoteca, imprumutatorul poate executa aceste drepturi, prin vinzarea bunurilor respective.
Chiar daca nu... mai detaliat exista alta solutie decit sa restituiti imprumutul, va recomand sa mergeti la sediul imprumutatorului, sa explicati starea materala nefavorabila si sa solicitati stabilirea unui nou grafic de achitare a datoriei, adica sa vi se reesaloneze datoria cu stabilirea unei perioade de gratie. Clar, asta va impune costuri suplimentare, per total. O alta solutie teoretica ar fi sa obtineti o refinantare pentru acel imprumut de la o Banca comerciala, pentru ca dobinzile practicate de banci sunt cu mult mai mici si mai accesibile.

23 mai 2017