Am un credit neachitat si imi spun ca sunt data un judecata

19 august 2019 87

Buna ziua. Am un credit neachitat si sunt sunata si imi spun ca sunt data un judecata si o sa vina executorul judecatoresc acasa la mine. Ce fel de judecata poate fi asta, daca eu nu am fost informata, nu am primit niciun document. Atunci cand ma suna, imi vorbesc foarte urat si ma ameninta! Ce sa fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Sofia,

Pentru a vă acționa în instanță ei trebuie să parcurgă etapa prealabilă, deci să vă someze.

În caz că Dvs. nu ați recepționat nici somație/notificare nici nu ați fost citată în instanță, atunci e foarte probabil că ei doar vă sperie că v-au acționat în instanță. Este o... mai detaliat practică des întâlnită a companiilor de microfinanțare sau de colectare, când ei doar sperie clientul și îl amenință cu probleme și cu executorul.

Puteți sta liniștită dacă nu ați recepționat pe adresa Dvs. nimic din ceea ce am mențioant mai sus. Dacă doriți, puteți să verificați pe siteul instanțelor de judecată (http://instante.justice.md) dacă există un proces de judecată pe numele Dvs.

Trebuie însă să știți că executorul nu poate să vă afecteze cu nimic, până când nu există un titlu executoriu obținut în urma unui proces de judecată.

Însă odată ce aveți datorie, o să fiți obligată să o achitați. Doar că trebuie să vă pregătiți să reacționați la abuzurile din partea companiilor respective, și să vă pregătiți bine pentru procesul de judecată.

Ca un sfat, puteți înregistra convorbirile cu indivizii respectivi ca să aveți probe pentru a face o eventuală plângere la poliție.

Dacă aveți nevoie de consultație detaliată vă sunt la dispoziție.

O zi bună!

19 august 2019