Amenda contravențională

21 octombrie 2018 44

M-a oprit poliția intre orele 11 si 12. m-au pus sa suflu in aparatul lor care a aratat 0,23. N-am completat niciun document, m-au întrebat câți bani pot sa le dau. Nu le-am dat nimic și mi-au dat ducumentele și mi-au spus să aștept acasă. Ce să aștept n-am înțeles, eu băusem cu o zi înainte la ora 16 doua sticle de bere cu prietenii. Vă rog să-mi spuneți ce amenda mă așteaptă.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Nu putem vorb despre o eventuală amendă deoarece procesul verbal urma a fi întocmit pe loc în prezența dumneavoastră, totuși, urmează să așteptaț o posibilă citație de la organul de poliție unde veți fi invitat pentru a da declarații.

În cel mai rău caz dacă veți sancționați cu o amendă... mai detaliat contravențională potrivit :
Articolul 233. Conducerea vehiculului în stare de ebrietate produsă de alcool, predarea conducerii lui către o persoană care se află în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe.
(1) Conducerea vehiculului de către o persoană care se află în stare de ebrietate produsă de alcool ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, se sancționează cu amendă de la 350 la 500 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani. O unitate convențională = 50 de lei.

Se atestă ca stare de ebrietate alcoolică cu grad minim – în caz de stabilire a concentraţiei de alcool de la 0,15 mg/l pînă la 0,3 mg/l în aerul expirat;

22 octombrie 2018