Amendă contravențională pentru geamuri fumurii

17 mai 2020 26

Recent am fost oprit de politie și amendat. Inspectorii de patrulare au întocmit proces-verbal pentru contravenția de la art. 228 alin. (7) din Codul contravențional, pe motiv că am încălcat prevederile pct. 122 (6) lit. e) al Regulamentului Circulației Rutiere, și anume mașina are geamuri umbrite. Eu i-am comunicat agentului că pelicula care este aplicată pe geamurile portierelor din față are o transparență de 80%, astfel nu încalc exigențele regulamentului de circulație!
Legea stipulează că transparență geamurilor din făța trebuie să fie minim 70%. Am cerut să verifice transparența cu un utilaj, la care agentul mi-a spus că nu e obligat să verifice transparența și că nu am dreptul să lipesc niciun fel de peliculă, chiar și 100% transparentă.
În procesul-verbal de constatare a contravenției am indicat că nu sunt de acord, la secțiunea probe nu este scris nimic! Mai apoi, mi-au ridicat plăcile cu numărul de înmatriculare! In zilele următoare plec să depun o contestație la INP. Întrebarea este: în ce mod pot demonstra opacitatea geamurilor, în instanță de judecată?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
În esență, contestați decizia pe lipsa de probe, și nu probați careva situații, lipsa anume un raport ce ar confirma faptul că există o încălcare corespunzătoare, ori intima convingere a agentului constatator la caz nu poate fi reținută drept proba în raport cu situații ce urmează a fi stabilite și... mai detaliat constatate prin mijloace tehnice de probă astfel nu este temeinica.
Identificați și alte erori procesuale din actul constatator.

20 mai 2020