Amendă din partea Inspectoratului Ecologic

22 mai 2019 23

Parcăm în curtea blocului. Acum suntem "invitați" la inspectoratul de poliție pe diferite motive, la Inspectoratul ecologic, la Direcția Arhitectură din cadrul preturii Buiucani, deoarece 2 vecine (care locuiesc în acest bloc de mai mult timp decât noi) scriu plângeri peste plângeri. Ba că parcăm 3 mașini (lucru neadevărat, s-a întâmplat ocazional să parcăm 2 mașini în curte, dar foarte rar, la fel ca și alți vecini). Ba că am tăiat copaci - în 2003-2004 am tăiat un vișin pe jumătate uscat care îmi acoperea lumina din casă, cu acordul vecinei. Ba că nu permitem amenajarea spațiului verde. Toată curtea e gazon, datorită faptului că personal tundem iarba permanent. Nu permit să găsească flori la geamul meu persoanelor respective? Fiindcă plantele care le dădea ele provoacă alergii fiicei mele. Nu înfloresc plantele că e un loc permanent fără soare. Și nimeni nu le îngrijește, fapt care duce la formarea unei " jungle". Pe locul unde parcăm, de obicei noaptea, când nu stă mașina se joacă copiii. E gazon cu 2 fâșii de pietriș cât țin roțile mașinei.
Acum suntem " invitați" la inspectoratul ecologic să ni se pună o amendă (mică, să scăpăm de bătaie de cap și să încheiem disputa) că cică parcăm pe spațiul verde. Așa este în planul străzii pe care îl au ei. Cică spațiu verde. Doar că între timp ograda s-a micșorat deoarece avem o construcție anexă la unul din apartamente și câteva garaje, iar spațiile "verzi" amplasate după planul lor înseamnă să nu au cum intra în curte, pieton fiind, nemaivorbind de o mamă cu cărucioar sau, Doamne ferește, să poată intra o ambulanță sau pompierii.
Întrebarea mea este: ne poate amenda inspectoratul ecologic pentru parcare pe "spațiul verde" în curtea blocului? Faptul că ei se conduc după un plan al curții blocului care nu corespunde realității poate fi motiv de contestare a acestei amenzi?
Putem scrie plângere împotriva persoanelor care reclamă tot felul de fapte inexistente, pentru calomnie și hărțuire (fiindcă e o adevărată hărțuire, copilul meu tremură și plânge de fiecare dată, fiindcă se teme că pe tata îl vor lua la pușcărie din cauza acestor plângeri)?