Amenintari la adresa copiilor

9 august 2020 31

Buna ziua. Sora are o datoriecatre o persoana fizica. Ea nu se eschiveaza de la rambursarea acesteia, achita in masura posibilitatilor. Acum sotul ei este plecat peste hotare si spera ca va reusi sa achite cat mai curand intreaga datorie. A fost amenintata de catre persoana careia ii datoreaza banii ca daca timp de o saptamana nu achita toata suma, va pierde ce are mai scump, adica copiii. Cum sa procedeze corect in asa situatie? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua! Bine ați venit pe site-ul yAvo.md
Conform art. 189 alin.(1) din Codul Penal al RM - Şantajul, adică cererea de a se transmite bunurile proprietarului, posesorului sau deţinătorului ori dreptul asupra acestora sau de a săvîrşi alte acţiuni cu caracter patrimonial, ameninţînd cu violenţă persoana, rudele sau... mai detaliat apropiaţii acesteia......se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.
Iar alin.(2) lit.d) al art. 189 din CP al RM prevede șantajul săvîrșit prin ameninţare cu moartea și se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.
Astfel, dacă aveți dovezi de șantaj cu amenințări, adresați-Vă la organul de poliție, care va fi obligat să identifice toate circumstanțele și să califică fapta conform faptelor săvîrșiite.

10 august 2020