Amnistie pentru sora mea condamnata, care are la intretinere un copil minor

19 mai 2022 101

Buna ziua, stimati avocaț. Sora mea a fost condamnata in temeiul art. 201¹ alin. 3 CP la 6 ani de închisoare. Cu toate acestea, in prezent nu se afla in penitenciar. De fapt, nici nu a cautat-o nimeni, si nici nu se stie unde este. Are la intretinere un copil minor (mai mic de 12 ani). Poate ea sa beneficieze de amnistie? Ce sanse are? Cum ar trebui sa inceapa procedura?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Jurisconsult
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Aurel.

Procedura acordării amnistiei de regulă începe cu faptul că persoana deja este la penitenciar sau se prezintă la Probațiune dacă e condamnată cu suspendarea executării pedepsei.

În cazul dat, sora Dvs. nu poate fi liberată de pedeapsă în baza amnistiei. Ea poate beneficia doar de reducerea pedepsei. Reducerea pedepsei... mai detaliat se aplică doar de Comisia din penitenciarul unde ea urmează să execute pedeapsa. Doar în cazul refuzului poate fi adresată cererea de aplicare a amnistiei către instanța judiciară.

Dacă sora Dvs. are posibilitatea să scrie prin avocat Comisiei de la Peniteniciraul nr. 7-Rusca, raionul Hînceşti, MD-3400, satul Rusca cu solicitarea aplicării amnistiei atunci merită de încercat.

20 mai 2022