Buna ziua. Solicit respectuos ajutorul Dvs. în clarificarea situației descrise mai jos. În anul 2012 am dat oficial în exploatare o construcție auxiliară la un bloc cu 9 etaje, amplasată la etajul 1: apartament cu o cameră (26,5 m.p.) și sub acest apartament subsol, ambele înregistrate la Cadastru cu numere cadastrale separate. În anul 2013 am vândut vecinului de la etajul 2 subsolul. Așa a fost sa fie de la bun început planificat ca țevile de la radiatoare, apă, canalizare și energie electrica sa fie amplasate pe tavanul subsolului. Când vecinul l-a procurat nu a avut nici o obiecție la acest subiect, a acceptat așa cum este şi mi-a promis că nu o să fie probleme. Nu a fost să fie. După procurarea subsolului, ne spune că o sa taie toate țevile pentru ca îl deranjează. Deseori ne-a deconectat apa, lumina, căldura, fapt înregistrat şi de poliţistul de sector.
La moment dorim să instalăm încălzire autonomă (toate documentele în acest sens fiind legale). Conform proiectului, ţeava pentru gazele de eşapament din apartamentul nostru trebuie să treacă pe faţada apartamentului dânsului de la etajul 2 şi să ajungă mai sus de acoperiş, lateral blocului cu 9 etaje, unde nu sunt geamuri. Apartamentul dânsului se află deasupra apartamentului nostru.
Solicit respectuos să-mi explicaţi care sunt condiţiile legale pentru instalarea corectă a acestei ţevi, la ce distanţă de peretele dânsului poate fi legal instalată. Cum putem să ne apărăm drepturile și ce putem face în această situaţie complicată?
Va voi fi nespus de recunoscătoare pentru un ajutor calificat.
Mulțumesc anticipat!