Anexa autorizata, însa inregistrata pe alta adresa

28 iulie 2020 42

Buna ziua. Cu 4 ani in urma am procurat un apartament cu 3 camere situat la etajul 1. Apartamentul are o anexa care este legalizata, fostii proprietari au obținut autorizație de construcție. Acum eu doresc sa vând apartamentul, dar când am citit contractul de vânzare-cumparare pe care l-am intocmit cu foştii proprietari, am vazut că anexa nu este indicată in contract, ci doar apartamentul cu suprafata de 70 m2 (cu anexa este mai mare). Am mers la primaria din sat şi ei au gasit in calculator anexa noastra, insa nu la blocul nostru, ci la blocul vecin (care e lipit de al nostru, insa in realitate nu are nicio anexa). Acum ca vreau sa vând apartamentul, cum procedez cu anexa? Trebuie sa corectam totul? E posibil sa facem totul odata pe numele cumparatorului, şi anexa si apartamentul? Sau trebuie sa inregistrez anexa mai intai pe mine şi apoi pe el? Sper sa ma ajutați cu un raspuns.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Artur
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Buna ziua Ecaterina,

Trebuie să faceți rectificarea în Cadastru. Este o procedura care durează. Dar puteți să indicați anexa în contractul de vânzare-cumpărare la adresa la care se află conform datelor cadastrale. Ulterior noul proprietar o să se ocupe cu această întrebare. Important e că anexa are nr. cadastral și este... mai detaliat legală.

29 iulie 2020

D-ul Artur mulțumesc pentru raspuns, dar cu parere de rau mai am nevoie de consultație...
M-am adresat la Cadastru cu problema ce ține de Anexa pe apartament şi dupa spusele lor şi documentele care le avem noi reiese ca Anexa nu este data in exploatare. Da este o greşala a mea... mai detaliat ca am mers la incredere ca vânzatorii apartmentului si eu cumparator suntem din sat, nu am crezut ca o sa ma minta ca este vrio problema cu Anexa.
Acum care este procedura, ce trebuie eu sa fac şi unde sa ma adresezi ca sa dau Anexa in exploatare?

9 august 2020