Angajare cu grafic redus in perioada concediului de ingrijire a copilului

25 mai 2018 86

Buna ziua! La moment ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de trei ani. Pot sa ma angajez prin cumul ca perceptor fiscal cu grafic redus de lucru? Si daca da, mi se va taia indemnizatia pentru copil? Va multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Elena, angajarea la un alt angajator, determina suspendarea platii indemnizatiei, indiferent de timpul de munca (partial sau deplin). Plata se reia, atunci cand noul angajator emite ordinul, la cererea scrisa (cu anexarea documentelor confirmative) a salariatului, privind acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pina la virsta de 3 ani.

In acest... mai detaliat sens, a se vedea:

Articolul 18 alin. (3) din Legea privind indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale din 10 septembrie 2004: in cazul în care beneficiarul de indemnizaţie pentru creşterea copilului îşi reia activitatea în condiţiile timpului de muncă integral înainte de expirarea concediului pentru îngrijirea copilului sau se angajează la o altă unitate, indemnizaţia stabilită se suspendă.

Articolul 7 alin. (3) din Hot Guv cu privire la indemnizatiile adresate familiilor cu copii Nr. 1478 din 2002: in cazul în care beneficiarul de indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului se angajează la altă unitate, indemnizaţia se suspendă, indiferent de programul de muncă (parţial sau deplin), şi se reia de la data acordării concediului pentru îngrijirea copilului.

Tot aici, articolul 7 alin. (2) pct. d) din Hot Guv cu privire la indemnizatiile adresate familiilor cu copii Nr. 1478 din 2002: indemnizatia lunara de crestere a copilului se stabileste persoanelor asigurate, la cerere, opţional: unuia dintre părinţi, părintelui adoptiv/tutorelui, bunelului, bunicii, altei rude care se ocupă nemijlocit de îngrijirea copilului, cu condiţia că se află în concediu pentru îngrijirea copilului la toate unităţile în care îşi desfăşoară activitatea de muncă şi confirmă stagiul necesar de cotizare.

25 mai 2018