Angajare in primarie in functia de specialist pe perioada determinata?

5 iulie 2018 25

Buna ziua! As dori sa aflu: un primar are dreptul sa incheie contract pe termen determinat pentru functia de specialist (fara statut de functionar public), adica daca in APL (primarie) pot activa unii specialisti pe termen de un an de zile, apoi termenul fiind prelungit cu 1 an prin acord aditional. Functia data a fost instituita prin decizia Consiliului orasenesc din 01.05.2014, fara indicarea perioadei.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Marina Bzovii
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Elena,

În linii generale un angajator (inclusiv Primăria) poate încheia un contract pe termen determinat dacă este permis de lege, mai exact în practică foarte mulți specialiști din cadrul primăriilor din țară sunt angajați pe perioadă determinată (puteți cerceta și Dvs anunțurile pentru posturile vacante făcute publice de alte... mai detaliat primării online). Însă angajatorul ar trebui să indice motivul încheierii Contractului pe perioadă determinată, dacă nu este indicat ar fi bine să solicitați Dvs această informație, anume pe ce temei legal cu Dvs se încheie Contract pe perioadă determinată. Întainte de a face acest lucru, verificați dacă, totuși nu cădeți sub incidența prevederilor art. 55 Codul Muncii http://lex.justice.md/md/326757/.
Ulterior, dacă nu vă reușește soluționarea problemei pe cale amicală, puteți sesiza Inspecția Muncii care conform Art.54 alin(5) Codul Muncii poate constata ilegalitatea încheierii Contractului pe perioadă determinată și va putea fi considerat a fi încheiat pe perioadă nedeterminată.
Succese!

6 iulie 2018