Angajata ca tanar specialist

11 octombrie 2018 18

Buna! Am fost repartizata ca tanar specialist la un spital, unde am activat in decurs de 3 ani. Trebuia sa mi se achite ratele cuvenite tinerilor specialisti, in iulie am implinit 3 ani, dar nu mi le-au achitat. Am lucrat pana acum, mi s-a spus ca toamna o sa primesc ultimii bani, insa nuam primit inca nimic. Vreau sa ma concediez din cauza ca locuiesc in alta parte. Trebuie sa-mi dea ultima transa de bani acum, chiar daca plec?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Bună ziua!
Mai întâi de toate vedeți Hotărîrea Guvernului nr. 1345 din 30.11.2007 “cu privire la acordarea facilităţilor tinerilor specialişti cu studii medicale şi farmaceutice” și Verificați dacă vă încadrați în prevederile respectivei hotărîri, deoarece se acordă doar tinerilor specialiști plasați în cîmpul muncii în mediul rural.
Adresați-vă cu o cerere la... mai detaliat angajator (conducătorul instituției). La fel puteți să telefonați sau să vă adresați în scris către Ministerul Sănătății pentru a primi consulații referitor la întrebarea dvs.
În cazul în care nu ați beneficiat de facilitățile tînărului specialist cereți angajatorului să vă dea o clarificare, să enunțe motivele, precum și remedieze situația dată, verificați dacă indemnizația dvs. a fost trimisă la contul instituției în care activați, angajatorul este responsabil de utilizarea conform destinaţiei a mijloacelor financiare transferate de către Minister pentru tinerii specialiști.
Dacă situația nu va fi remediată, adresațivă cu un demers către Ministerul Sănătății.

11 octombrie 2018