Apartament procurat pana la casatorie, dat in exploatare dupa casatorie

30 mai 2022 12

Buna ziua. In 2018 am procurat (contract de investitie) impreuna cu viitorul sot un apartament in bloc in constructie. La data tranzactiei nu eram inca casatoriti. Apartamentul l-am scris pe numele sotului. Notarul a zis ca nu conteaza pe cine este scris apartamentul, deoarece atunci cand va fi dat blocul in exploatare, in situatia in care vom fi casatoriti, eu voi fi trecuta in mod automat la cadastru ca proprietara. Am achitat atunci integral pretul apartamentului. Am oficiat casatoria peste 3 luni dupa procurarea apartamentului. Acum blocul a fost dat in exploatare si cand sotul a inregistrat actul de primire-predare la cadastru, cei de acolo i-au spus ca eu nu am nimic cu apartamentul, e bun procurat pana la casatorie.
Cu sotul ne intelegem bine, dar in viitor, daca ajungem la divort, o sa am eu dreptul la o parte din apartament? Daca nu, ce putem face ca apartamentul sa fie proprietate comuna?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Mediator
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Buna! Din spusele dvs., ar trebui sa aveti o cota din apartament, deoarece ati fost casatorita la momentul darii in exploatare, nu stiu din ce cauze nu v-au inclus in cadastru. Daca aveti intrebari puteti suna la nr. de telefon: 069049267

4 iunie 2022