Are dreptul agentul de circulatie rutiera sa opreasca automobilul, daca se deplaseaza si este cu girofarul stins?

31 martie 2021 25

Are dreptul agentul de circulatie rutiera sa opreasca automobilul in trafic, daca se deplaseaza si este cu girofarul stins? Cat de corecta este indicatia radarulului? Nu se cumuleaza viteza daca automobilul meu si cel al politiei ambele se deplaseaza?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Salutare Ion, agentul de circulaţiei poate opri automobile în trafic prin diferite metode, cu ajutorul braţului, a bastonului, a fluierului sau a semnalelor luminoase şi sonore.
Rog să citiţi (vedeţi) Capitolul III Secţiunea a 2-a Semnalele agentului de circulaţie din Regulamentul Circulaţiei Rutiere, cât şi Ordinul nr.45 din 19.02.2010 al... mai detaliat MAI "Despre aprobarea Regulamentului cu privire la organizarea şi
desfăşurarea activităţii de supraveghere a traficului rutier şi
Instrucţiunilor de utilizare a mijloacelor tehnice".
Dacă oprirea dumneavostră a fost efectuată printr-o altă metodă decât cele indicate în RCR sau actele normative, puteţi să indicaţi aceste abateri.
Indicaţiile radarului sunt diferite de la un mijloc la altul, fiindcă funcţionează diferit (prin metode cu unde Laser, sau unde radio). Mijloacele sunt permise doar după ce sunt supuse unei inspecţii periodice (verificate de Institutul Naţional de Metrologie sau alte laboratoare) şi se permit spre utilizare doar personalului abilitat (cu certificat de competenţă).
Ce ţine de radarul Iskra-Video care permite măsurarea din mişcare, operatorul (agentul de patrulare) trebuie să respecte cumulativ mai multe cerinţe pentru a fi posibilă măsurarea.
Vă ataşez mai jos link-ul :
https://www.google.md/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://politia.md/sites/default/files/pml_9-01.2013_2.pdf&ved=2ahUKEwiX8uWvh7LwAhWSCuwKHchPDRkQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw3ADyPSOR_voNZKLeF6OPgL
Succes!

5 mai 2021