Are vreo sansa sa iasa la libertate o persoana care a fost amendata pentru ca a fost prinsa beata la volan, dar nu a platit-o si i-a fost schimbata pedeapsa pe detentie?

21 decembrie 2017 29

Sotul meu in anul 2014 a fost amendat pentru ca a fost prins beat la volanul masinii si el aceasta amenda nu a platit-o. Acum in noiembrie 2017 a fost din nou judecata si i s-a schimbat pedeapsa in forma de detentie timp de cinci luni jumatate. Are vrio sansa sa iasa la libertate inainte de termen?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Guțu
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Încheierea prin care a fost stabilita înlocuirea pedepsei amenzii, cu închisoarea, poate fi atacată la Curtea de Apel. Urmează să solicitați inlocuirea pedepsei, făcând referire la alin. 7 Art. 64 Cod Penal.

**
(7) În cazul în care condamnatul nu este în stare să plătească amenda stabilită ca pedeapsă principală sau... mai detaliat complementară, instanţa de judecată poate, potrivit prevederilor art.67, să înlocuiască suma neachitată a amenzii cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, calculîndu-se 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 100 unităţi convenţionale de amendă.
**
Insă aplicabilitatea acestei norme depinde de circumstanțele specifice ale situației descrise de dvs.
Probabil colegii care s-au specializat mai mult pe drept penal pot interveni cu un răspuns mai detailat.

28 decembrie 2017