Arenda unui iaz

21 noiembrie 2019 23

Buna ziua. Vrem sa luam in arendă un iaz care se afla pa imas (e secat) si nu-l foloseste nimeni de ani de zile. Am scris cerere la primărie, dar nu ne dau iazul in arendă. Ce putem face pentru a-l lua in arendă in final? Unde gasesc lege pentru arendă iazurilor si cum rezolv situatia asta cu primaria? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Codul civil prevede:
Articolul 1308. Darea în arendă a terenurilor agricole proprietate a statului sau a unităţii administrativ-teritoriale

(1) Terenurile agricole proprietate a statului sau a unităţii administrativ-teritoriale se dau în arendă de către Guvern ori entitatea în gestiunea căreia se află sau, după caz, de către autorităţile... mai detaliat administraţiei publice locale, în limitele competenţei şi în condiţiile legislaţiei.

(2) Arendarea terenurilor agricole proprietate a statului sau a unităţii administrativ-teritoriale se face prin licitaţie publică dacă legea nu prevede un alt mod.

(3) Plata anuală pentru arenda terenurilor agricole proprietate a statului sau a unităţii administrativ-teritoriale constituie cel puţin 2% din preţul normativ al terenului dat în arendă. În caz de nerespectare a acestor cerinţe minime, se consideră că plata de arendă este egală cu cerinţa minimă stabilită de lege.

22 noiembrie 2019