art 240.1

10 noiembrie 2018 40

Bună ziua, dragi juriști. Azi am fost oprit de politie pentru un semn ce permite deplasarea numai la dreapta, dar am mers înainte. Personal fiind pentru prima data în aceasta localitate, nu am văzut asa-zisul indicator, dupa spusele lor ei mergeau din urma și au observat încălcarea, m-au oprit ajungindu-ma din urma. După ce a scris procesul verbal în mașina de serviciu fiind timp cu soare afară i-am cerut sa îmi arate dovada înregistrată pe videoregistratorul instalat pe parbrizul mașinii de politie. În timpul vizionarii probei de contravenției, fiind un soare puternic, nu se înțelegea nimic în nici un indicator. Mai mult ca atât, masina mea nu este în genere pe video. Respectiv nu am semnat procesul verbal și nu mi s-a dat copia procesului. Agenții de politie mi-au spus ca ma vor chema în judecata. La ce sa ma aștept?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Am să încerc să explic mai multe aspecte ce urmează să le înțelegeți.

1. Dacă vi se întocmea procesul verbal, dvs considerân că vi s-au încălcat drepturile aveați posibilitatea de al contesta pe motivele sus-indicate, mai mult ca atât în proces se inică locul comiterii contravenției, astfel era ușor de... mai detaliat probat dacă pe acea stradă era instalat indicatorul despre care ei vau atenționat sau nu.

2. În cazul în care ați refuzat de semnat procesul verbal urma ca agentul constatator la întocmirea lui să indice refuzul dvs prin semnătura unui martor. Dacă acest lucru nu a avut loc cel mai probabil că aceștia au evitat să-l întocmească deoarece erau sigur că nu ați comis nici o încălcare.

3. Cu privire la faptul chemării în judecată acest fapt din start decade, în judecată fiind posibil de contestat procesul verbal doar de către dvs, iar în cazul lor pot transmite dosarul doar la executare către executprul judecătoresc în cazul în care dvs refuzați să achitați amenda, aici atrag atenția dacă există însăși stabilirea sancțiunii și contravenției ceea ce puțin probabil cred din conținutul speței.

10 noiembrie 2018