As dori un calcul la un concediul neplatit si neefectuat

17 martie 2018 42

As dori sa stiu cat are sa imi dea angajatorul pe concediul neefectuat si neplatit din perioada 01.01.2017 pana pe 15.02.2018. Calculul fiind facut la salariu minim pe economie. Multumesc frumos!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Adrian, compensatia pentru concediului anual nefolosit, care se achita doar in cazul incetarii raporturilor de munca si in unele cazuri de suspendare a contractului individual de munca, se calculeaza in baza salariului mediu conform acestui act normativ: http://lex.justice.md/md/294826/

In ultima zi de munca, solicitati in scris sa vi se achite aceasta... mai detaliat compensatie, inclusiv contabilitatea angajatorului sa va elibereze o nota informativa despre cum s-a calculat aceasta (depinde de mai multi factori, cum ar fi durata angajarii, durata zilei de munca, etc).

Daca inca activati la companie, atunci trebuie sa utilizati concediul anual nefolosit anul trecut pe parcursul anului curent, perioada fiind stabilita de comun acord cu angaajjatorul (in cazul in care nu este o programare anuala a concediilor la unitate). Indemnizatia pentru concediu se achita cu 3 zile inainte de a pleca in concediu si se calculeaza conform actului normativ indicat mai sus.

Succes!

18 martie 2018