As mai putea spera la dreptate?

3 august 2017 65

Am cumparat un aparat foto canon 6D cu defect dintr-un magazin din capitala. Au spus sa-l duc la reparatzie pe garantzie, am fost de trei ori la reparatzie, dar dupa reparatzie fotografiile se primesc mai rau ca pina la reparatzie. Garantzia se termina pe 27 august. Ce sa fac?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Anatolie, cred ca in cazul Dumneavoastra ati putea sa solicitati sa vi se restituie valoarea aparatului foto pe care o puteti cere in perioada de garantie. Vedeti in special articolul 13 din Legea privind protectia consumatorului http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=312731

3 august 2017
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Procedural trebuie să vă asiguraţi că societatea care vi l-a vândut (cea indicată în bonul de casă) primeşte de la dvs o declaraţie de rezoluţiune, prin care spuneţi că bunul cumpărat are un viciu, aţi încercat să-l remediaţi conform garanţiei şi că desfaceţi contractul şi vă cereţi banii imediat înapoi.... mai detaliat Asiguraţi-vă că aveţi probe certe că societatea vânzătoare a primit declaraţia dvs de rezoluţiune.

Conform Legii societatea vânzătoare are 7 zile să vă restituie banii:
Articolul 17. Livrarea
(4) La rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului, comerciantul rambursează, fără întîrzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de cel mult 7 zile calendaristice de la rezoluţiunea, respectiv rezilierea contractului, toate sumele plătite în temeiul contractului.
(5) În plus faţă de rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului în conformitate cu alin.(2), consumatorul poate recurge la alte metode de apărare a drepturilor sale prevăzute de lege.

Lege nr. 8/26.02.2016 privind drepturile consumatorilor la încheierea contractelor //Monitorul Oficial 69-77/115, 25.03.2016
http://lex.justice.md/viewdoc.php?action=view&view=doc&id=363884&lang=1

3 august 2017