As vrea sa plec cu copilul din tara pe 3 luni

14 iulie 2017 150

Buna, am asa o intrebare: tatal are grafic de intrevederi cu copilul dar eu as vrea sa plec cu copilul din tara pe 3 luni. Ar putea el sa ne interzica cumva sau sa scrie careva plingeri la politie, domiciliul copilului e stabilit cu mama.

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

În conformitate cu articolul 1 alin.(2) și alin.(4) a Legea Republicii Moldova cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, nr. 269 din 09.11.1994.
(2) Minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un... mai detaliat însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal a cărui semnătură se legalizează notarial. În declaraţie se indică scopul călătoriei, durata acesteia şi ţara de destinaţie.
(4) În cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţămîntul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimţămîntul acestora, exprimat prin decizie a autorităţii tutelare.
Deci, în cazul dumneavostră deplasărea e de lungă durată, astfel desigur ca tatăl copilului trebuie să cunoască de acest fapt și scopul deplasării.
Decizia va fi desemnată prin declaraţia tatalui, autentificată notarial. În declaraţie va fi indicat scopul călătoriei, durata de şedere şi ţara de destinaţie.
Succes!!!

16 iulie 2017