Asigurarea auto dupa accident

8 iulie 2017 87

Buna, autoturismul a carui sunt proprietar a fost lovit de un alt autoturism. Masina in care ma aflam era cu roata din fata pe linia continua (aprox 15 cm) insa acesta venind din spate m-a lovit direct in roata (el fiind pe contrasens) . El a fost numit vinovat si eu patimas (de catre politie), insa politia mi-a facut proces verbal pentru ca eram pe linia continua. Nu am mai cautat dreptate aici fiindca era obosit dupa 7 ore petrecute la politie. Acum asigurarea imi arunca replici de genul ca o sa mi se achite doar 50% din costul reparatiei, fiindca dupa spusele lor suntem ambii vinoveti. Pe cind in concluzia din raportul accidentului scrie clar cine se face vinovat de producerea accidentului. Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat si ce pot face in cazul dat. Mersi mult.

Jurist comments 1

Download discussion
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna ziua, Andrian!

Cu siguranta, cele invocate de asigurator nu poate constitui drept temei pentru diminuarea cuantumului despagubirii de asigurare ce vi se cuvine. Este clara intentia asiguratorului. Acesta intentioneaza sa va despagubeasca cat mai putin. Acesta face business.

Recomandarea mea e sa formulati dezacordul (obiectiile, in scris) fata de decizia asigurătorului... mai detaliat de stabilire a cuantumului despăgubirii de asigurare (in ipoteza in care acesta isi mentine pozitia de diminuare a cuantumului despagubirii) ca, in cele din urma, să atacati decizia asigurătorului în instanţă de judecată.

Suplimentar, a-ti putea lua cunostinta cu actul legislativ de mai jos http://lex.justice.md/document_rom.php?id=7C0C69B3:5BBF1D14

Cele bune!

9 iulie 2017