Asigurarea RCA in accident rutier

28 mai 2019 44

Buna ziua. Acum 3 zile am provocat un accident rutier in orasul Bender cu motocicleta inregistrata in Moldova, am toate actele in regula, inclusiv asigurarea RCA. Vinovat sunt eu pentru ca nu am respectat distanta si am tamponat un automobil din fata mea. Am strans toate actele necesare si m-am adresat la compania de asigurari si ei mi-au spus ca trebuie sa vina pagubasul la compania de asigurari din Chisinau ca sa vada defectele, iar persoana in cauza nu are posibilitate sa vina la Chisinau din cauza serviciului. Cum procedez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Dacă nu e posibil deplasarea reprezentantului asiguratorului, puteți intocmi o procură pe dumneavoastră și să deplasați mijlocul de transport la Chișinău.
Cheltuielile de deplasare urmînd a fi suportate de asigurator doar în condițiile unor acte justificative
(8) În cuantumul despăgubirilor se includ cheltuielile:
a) aferente acţiunilor de limitare... mai detaliat a pagubelor;
b) de transport al bunurilor la locul de reparaţie, parcare sau depozitare;
c) aferente cazului asigurat, suportate în proces civil de către asigurat sau păgubit;
d) aferente expertizei tehnice efectuate la cererea păgubitului conform art.21 alin.(2) sau în temeiul unei hotărîri judecătoreşti.
(9) Cheltuielile enumerate la alin.(8) se rambursează doar în cazul probării lor cu documente justificative.

Ei solicită prezența persoanei la examinarea mijlocului de transport pe motiv de a evita careva neclarități la etapa de identificare a cuantumului despăgubirilor.
Totuși, și în acest sens, puteți conta pe prevederile
(8) Dacă în timpul demontării sau reparaţiei bunului avariat se descoperă şi alte pagube produse de accident, care nu au putut fi constatate iniţial, se încheie un proces-verbal suplimentar de constatare a pagubelor, cu participarea persoanelor antrenate la constatarea iniţială.

28 mai 2019