Atunci cind vrei sa divortezi si casa nu e trecuta dupa sot, dar dupa mama lui, se impart bunurile (casa+agonisirile) daca au 8 ani traiti impreuna?

11 iulie 2017 77

Am 8 ani de casnicie si am facut reparatie in curte peste tot radical s-a schimbat curtea... In cazul in care divortez am dreptul la ceva sau nu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Salut. Legea prevee ca pot fi partajate doar bunurile comune, adica acelea asupra caroa aveti un drept de proprietate. Respectiv, acea casa nu va putea face obiectul partajului. In privinta celorlalte bunuri (agonisiri), bunuri mobile/imobile, pe care le-ati dobindit in timpul casatoriei impreuna cu sotul - acestea pot fi partajate,... mai detaliat si in caz de divort instanta de judecata hotaraste cu privire la modul de impartire.
Referitor la cheltuielile suportate, acestea nu va pot fi restituite avind in vedere ca au fost efectuate inclusiv din bugetul familiei, si au fost destinate traiului comun. Acest beneficiu este irevocabil, asa cum spre exemplu mama sotului nu ar putea sa va ceara intoarcerea cheltuielilor pentru faptul ca ati trait acolo.

11 iulie 2017