Automobil cu numere straine

20 ianuarie 2018 454

Buna ziua. Am avut automobil cu numere lituaniene, intrarea in RM a fost inregistrata pe mine. Am vindut automobilul. Cum pot sa inregistrez intrarea pe persoana respectiva? Daca nu inregistrez, o sa am probleme, de ex. daca persoana nu o sa scoata automobilul din tara in termen?

Jurist comments 1

Download discussion
Marina Bzovii
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor

Referitor la riscurile carora va supuneti, acestea sunt reglementate de Art. 10 din Legea Nr. 1569 din 20.12.2002 cu privire la modul de introducere şi scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice care la alin. 7, 12 prevăd :
(7) Mijloacele de transport auto... mai detaliat neînmatriculate în Republica Moldova care au termenul de exploatare de peste 10 ani (cu excepţia autovehiculelor de epocă de la poziţia tarifară 8703), iar cele concepute pentru transportul a maximum 20 de persoane, clasificate la poziţia tarifară 8702 – termenul de exploatare de peste 7 ani, care aparţin persoanelor fizice şi sînt introduse pe teritoriul Republicii Moldova pot fi înstrăinate numai în scopul scoaterii lor ulterioare de pe teritoriul ţării.
(12) Persoanele fizice care au obţinut titlu de proprietate asupra mijloacelor de transport auto introduse în Republica Moldova răspund solidar cu persoanele care le-au introdus pentru achitarea drepturilor de import dacă aceste mijloace de transport auto nu au fost vămuite de organele vamale.
Drept urmare, riscati sa nu vi se permita sa parasiti teritoriul Republicii Moldova invocind ca urmeaza sa scoateti automobilul de pe teritoriul RM. In aceast cas riscati sa fie examinata posibilitatea încasarii drepturilor de import prevăzute pentru plasarea acestui mijloc de transport în regimul vamal de import.

Pentru rezolvarea problemei invocate de Dvs. este necesar să vă adresaţi la biroul vamal, în raza de activitate a căruia locuiţi, pentru efectuarea activităţilor procedurale necesare.

http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&id=312785

1 februarie 2018