Automobil pe care e aplicat sechestru?

1 martie 2023 22

Bună ziua. Am cumparat un automobil în leasing. Cum pot afla dacă pe automobilul în cauză a fost aplicat sechestru și dacă pot să-l folosesc în timpul acesta? Ce prevede legea pentru astfel de situații? Îmi puteți indica articolul din lege după care să mă conduc?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună. Puteți efectua verificarea datelor despre mijlocul de transport, conţinute în baza de date a Registrului de Stat al Transportului (RST), la ASP.

Despre aplicarea sechestrului asupra bunurilor supuse înregistrării de stat executorul judecătoresc infor­mează neîntârziat organele care efectuează înregistrarea de stat pentru a se face în registrul respectiv o men­ţiune... mai detaliat cu privire la interdicţia de înstrăinare a bunului sau de aplicare a sechestrului.

https://e-services.md/ro/content/verifisa-unitatea-de-transport

Codul de executare
Păstrarea bunurilor sechestrate
Articolul 120. Păstrarea bunurilor sechestrate
(1) Cu consimţămîntul creditorului, bunurile sechestrate se transmit spre păstrare, contra semnătură, debitorului sau membrilor lui de familie adulţi.
(2) În cazul în care creditorul nu este de acord cu faptul că debitorului i se transmit bunurile sechestrate sau în cazul în care creditorul refuză să preia la păstrare bunurile, cu acordul părţilor se numeşte un administrator sau bunurile se dau la păstrare în baza unui contract de depozit.

1 martie 2023