Autorizatie sanitara

9 septembrie 2019 691

Un simplu frizer care arendeaza un loc in salon, este obligat sa detina autorizatie sanitara?

Jurist comments 2

Download discussion
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

De facto, salon urmează să dețină autorizația sanitară ci nu fiecare frizer care activează în acesta.

10 septembrie 2019
Valentin Ciuric
  • Avocat
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua! Doamna Irina,

A. Potrivit Anexei nr. 4 din Legea cu privire la comerțul interior nr. 231 din 23 septembrie 2010, pentru desfășurarea activității „Coafură și alte activități de înfrumusețare. CAEM Rev. 2, 96.02” unităților comerciale li se eliberează autorizaţii sanitare de funcţionare.
Unitate comercială reprezintă unitatea (spaţiu) în care... mai detaliat au loc procesele operative de circulaţie a mărfurilor/serviciilor (primirea, depozitarea şi vînzarea).

B. Conform art. 17 cu indice 2 din Legea cu privire la comerțul interior,
(1) În cazul în care comerciantul desfăşoară activităţi stabilite în anexa nr. 4, notificarea depusă de comerciant se remite, la data recepţionării ei, către Centrul Naţional de Sănătate Publică sau către centrele teritoriale de sănătate publică, conform competenţei teritoriale a acestora, potrivit principiului „ghişeului unic”, prin intermediul resursei informaționale în domeniul comerțului.
(2) Centrul Naţional de Sănătate Publică sau, după caz, centrele teritoriale de sănătate publică emit autorizaţia sanitară de funcţionare în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data primirii notificării.
(3) Nu este necesară emiterea unei noi autorizaţii sanitare de funcţionare, conform alin. (2), în cazul în care unitatea respectivă dispune de autorizaţia sanitară, emisă, până la depunerea notificării, de Centrul Naţional de Sănătate Publică sau, după caz, de centrele teritoriale de sănătate publică.

C. Astfel, autorizația sanitară se eliberează pentru funcționarea salonului la cererea persoanei care deține acel salon. Fiecare lucrător nu este obligat să dețină o autorizație suplimentară, chiar și în cazul în care nu aveți un contract individual de muncă.
Succese!

Valentin Ciuric, Avocat
Tel.: 067 699 599

10 septembrie 2019