Avem o problema legata de mostenire

14 decembrie 2017 59

Buna ziua. Avem o problema legata de mostenire, bunica a trait intr-o ograda cu un fecior, alt fecior in alt sat, numai 2 copii. In anul 1995 bunica a lasat 2 testamente, unde toti au stiut, chiar si rudele ca intr-un testamen era stipulat ca casa si gradina din jurul ei va ramine feciorului din orgada, insa celuilalt ii ramane cota de pamint. Bunica a decedat in 1997. Pina la 6 luni dupa decesul bunicai niciun copil nu a scris cerere pentru ca stiau ca sunt testamentele. Feciorul din ograda a decedat, chiar si sotia in anul 2017 si testamentul nu se stie unde-i, alt exemplar la primarie nu se gaseste. Feciorul cu cota a vindut in anul 2014 cu testamentul pastrat din 1995 si s-a stabilit cu trai permanent la Sibiu. Noi, copiii, am inceput a face documentele de mostenitor pe partea feciorului din ograda si am intilnit obstacole, precum ca ograda se constituie din 2 familii, o parte pe bunica si o parte pe feciorul sau. Am fost la notar, am facut documentele fara probleme pe partea feciorului, noi copiii, asa cum trebuie pina la 6 luni si mi s-a cerut si testamentul lasat de bunica din a. 1995. Documentele s-au stopat, pentru ca se socoate mostenitor nu feciorul din ograda ci cel viu din alt sat. Ne trebuie acordul lui ca nu pretinde la mostenirea bunicai si ne lasa noua copiilor feciorului din ograda. Va rog ajutati-ne: cum sa formulam certificat/procura ce trebuie sa ne dea unchiul pentru a prezenta notarului sau poate este alta metoda. Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Jurist comments 1

Download discussion
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Procura

Prin prezenta eu, [Unchiul] imputernicesc pe [Numele unui copil] să renunţe din numele meu la moştenirea legală la care am dreptul privitor la patrimoniul [numele bunicii]. Împuternicirea este valabilă chiar dacă reprezentantul are vocaţie succesorală privitor la patrimoniul [numele bunicii].
În acest scop, reprezentantul meu are dreptul de a întocmi... mai detaliat din numele meu acte, cereri şi declaraţii faţă de notar sau alte autorităţi publice.
Această procură nu se răsfrânge asupra cotei de moştenire pe care am primit-o în baza testamentului şi care îmi rămâne.

17 decembrie 2017